3 Şubat 2010 Çarşamba

Krepten Avcı Böreği :))


bu seferde krepten yapayım dedim ve tadı şahane oldu.hem yaparkende çok eğlendim.


Malzemeler

krep için
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 tutam tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ


içi harcı için

100 gr kıyma
1 orta boy soğan
1'er tutam tuz,karabiber,kimyon,pul biber
1 tutam maydonoz

dışı için
1 yumurta
1 çay bardağı galeta unu

Yapılışı

krep hamuru için bütün malzemelerimizi mikser yardımıyla çırpıyoruz teflon tavada 2 tarafını pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

iç harcı içinde önce kıymayı sonrada soğanı kavuruyoruz baharatlarıda ilave edip pişiriyoruz ve maydonozuda ekledikten sonra ocağın altını kapatıp dinlemeye bırakıyoruz.

hazırlamış olduğumuz krepleri tezgaha yayıyoruz içine kıymalı harcımızı koyuyoruz ve sarıyoruz.sarma işlemi tamamlandıktan sonra krebimizi önce yumurtaya sonra galeta ununa buluyoruz.bu işlemde bittikten sonra hepsini fırın tepsimize diziyoruz.180 derece ısıda 20 dk pişirmek yeterli.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder