8 Şubat 2010 Pazartesi

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı


Malzemeler;

1,5 su bardağı arpa şehriye
1 avuç badem
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
1 orta boy havuç
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ (arzuya göre)
1 adet tavuk bulyon

Yapılışı:

öncelikle soğanlarımızı minik minik doğrayıp yağda kavuruyoruz,sırasıyla havucu,tavuğu ve bademide ilave edip kısık ateşte kavurmaya bırakıyoruz.daha sonra arpa şehriyelerimizide ekleyip tekrar pirinç pilavı yapar gibi iyice kavuruyoruz.tavuk bulyonu ve baharatlarınıda ilave ettikten sonra 1,5 litre suyu döküp orta ateşte pilavımızı pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder