8 Mayıs 2010 Cumartesi

SEMPATİK KISIR


öhöm öhömm:)) uzun zamandır web sayfama uğrayamıyordum.bugünde baktımki kuşlar ötmüş çiçekler açmış herşey taptaze e hadi kısır yapayım dedim :)) balkonda çayla iyi gider hani ...neyse.bu tarifi yayınlamanın pek bi mantığı yok aslında klasik kısır işte.ama benden küçük kuzenlerim için koymak istedim.haydi geçelim tarifeeee

Malzemeler ;

1 su bardağı ince bulgur
3 tane taze soğan
yarım demet maydonoz
1 tane salatalık
1 tane limon
1 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe göre)
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı ;

Önclelikle bulguru ayıklayıp, 3 – 4 kere yıkadıktan sonra bir derin bir kaseye koyun. Üstüne bulgurun seviyesinden biraz az olacak şekilde sıcak su dökün. Daha sonra kasenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekleyin.diğer taraftan kuru soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda pemleşene kadar tavada kavurun ve birazda salça koyun iyice kavrulsun sonra kırmızı biber ve karabiber serpin ocağı kapatın.
Bulgur soğuduktan taze soğan, maydanoz,tuz,ve limon suyunu ekleyip karıştırın.o gün ki ruh halinize göre kısırınızı süsleyin.umarım hep mutlu olurlar :))) Afiyet olsun

2 yorum:

  1. kızz beeni niye çağırmadın aşkolsun...
    eski günler geldi aklıma ofis kısır partilerimiz ahh ahhh.
    Ellerine sağlık resim harika olmuş....

    YanıtlaSil
  2. :))zaten hep o günler aklıma geliyor her kısır yaptığımda.senle ilk kısır yaptığımızda sizin orayla bizim oranın farklılıkları nasl dikkatimizi çekmişti :)))))

    YanıtlaSil